skip to Main Content
5/5 - (1 امتیاز)

لامل در نمای کرتین وال، سازه‌ای فولادی یا آلومینیومی است که برای نگهداری شیشه‌های بیرونی به کار می‌رود. انواع لامل کرتین وال می‌تواند به صورت عمودی و افقی در سازه ها نصب شوند و به دو دسته تقسیم می‌شوند: لامل‌های افقی که به آن‌ها ترنسم (Transom)  و لامل‌های عمودی که به آن‌ها مولیون (Mullion) گفته می‌شود.

نمای کرتین وال به دلیل استفاده از مصالح سبک مانند آلومینیوم و شیشه، علاوه بر زیبایی، مقاومت بالایی در برابر فشارهای عمودی و افقی و همچنین تنش‌های ناشی از عوامل طبیعی مانند زلزله دارد.

لامل چیست؟

لامل‌ها، که به عنوان شاسی‌های آلومینیومی شناخته می‌شوند، برای نصب شیشه‌های نمای ساختمان به کار می‌روند. این شاسی‌ها به صورت شبکه‌ای در جهات افقی و عمودی قرار می‌گیرند تا فضای مناسبی برای نصب پنل‌های شیشه‌ای یا دیگر متریال‌ها فراهم کنند. به شاسی‌های عمودی، مولیون و به شاسی‌های افقی، ترنسم گفته می‌شود.

طراحی مقطع انواع لامل کرتین وال به گونه‌ای است که دارای شیارهایی هستند که امکان قفل شدن لامل‌ها در یکدیگر را فراهم می‌آورد. هنگام نصب، شیشه‌ها در فضای بین مولیون و ترنسم قرار می‌گیرند و با استفاده از لاستیک‌های ویژه‌ای به نام EPDM، عایق‌بندی در برابر نفوذ حرارت انجام می‌شود.

این ویژگی‌ها باعث می‌شوند که نماهای کرتین وال عایق‌های صوتی، حرارتی و رطوبتی مؤثری باشند.

بیشتر بدانید: پنجره دوجداره آلومینیومی ثابت

انواع لامل کرتین وال

انواع لامل کرتین وال

انواع لامل‌های مورد استفاده در سیستم‌های کرتین وال عبارتند از:

  1. لامل آلومینیومی (Aluminium Curtainwall): به دلیل سبکی و استحکام بالا، محبوب‌ترین نوع لامل است.
  2. لامل فولادی (Steel Curtainwall): اگرچه مقاوم است، اما به دلیل وزن بیشتر و خاصیت عایق‌بندی پایین‌تر، کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  3. لامل چوبی (Timber Curtainwall): این نوع لامل به سرعت دچار خوردگی می‌شود و عمر کوتاه‌تری دارد.

همچنین، بر اساس طراحی ظاهری، لامل‌ها را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد:

  • فریملس (Frameless): بدون خطوط ظاهری نمایان و مناسب برای دید پانوراما.
  • فیسکپ (FaceCap): دارای خطوط ظاهری نمایان و مناسب برای تأکید بر خطوط عمودی یا افقی.

انواع لامل بر اساس سیستم اجرایی

انواع لامل کرتین وال بر اساس سیستم اجرایی، می‌تواند به دو گروه اصلی سیستم نمای کرتین وال استیک و سیستم نمای کرتین وال یونیتایز تقسیم‌بندی شود. هر دو سیستم دارای چندین زیرگروه هستند که شامل موارد زیر می‌شوند:

  • سیستم نمای کرتین وال فیس کپ
  • سیستم نمای کرتین وال یوچنل
  • سیستم نمای کرتین وال استپ یونیت
  • سیستم نمای کرتین وال سمی فیس کپ
  • سیستم نمای کرتین وال یونیتایز
  • سیستم نمای کرتین وال add-on
  • سیستم نمای کرتین وال تقویت شده با فولاد – رینفرس (اینسرت)

برای اجرای نمای کرتین وال، محاسبات مهندسی و تخصصی لازم است و باید از شرکت‌های متخصص و آشنا به روش‌های اجرای انواع نما همچون یو پی وی سی پلاس و پیمانکار کرتین وال با سابقه استفاده شود.

ویژگی های انواع لامل برای کرتین وال

ویژگی های انواع لامل

در سیستم‌های نمای کرتین وال، لامل ها دارای شیارهایی هستند که آن ها را در یکدیگر قفل می کند. پس از آن، شیشه‌ها در فضای بین مولیون‌ها (لامل‌های عمودی) و ترنسم‌ها (لامل‌های افقی) نصب می‌شوند. این شیشه‌ها به گونه‌ای قرار می‌گیرند که امکان استفاده از لاستیک‌های EPDM برای عایق‌بندی حرارتی، رطوبتی و الکتریکی فراهم می‌شود.

در انواع لامل کرتین وال، لاستیک‌های EPDM به عنوان لایه‌ای عایق نصب می‌شوند. در سیستم‌های کرتین وال معمولاً از لامل‌های آلومینیومی به عنوان گزینه یاد می شود و این لامل ها در پروژه‌های نمای کرتین وال به کار می‌روند.

از جمله مزایای لامل‌های آلومینیومی نسبت به انواع دیگر همچون لامل های چوبی، دوام بیشتر، مقاومت در برابر عوامل جوی و سهولت نصب است.

مزایای به کارگیری لامل آلومینیومی در کرتین وال

مزایای استفاده از کرتین وال

برای استفاده از انواع کرتین وال مزایای گوناگونی وجود دارد که برخی از آن ها شامل موارد زیر می شود:

  • افزایش کیفیت هوای داخلی: استفاده از کرتین وال باعث افزایش نور طبیعی در ساختمان می‌شود که منجر به کاهش مصرف انرژی برای نورپردازی و بهبود کیفیت هوای داخلی می‌گردد.
  • افزایش امنیت ساختمان: کرتین وال یک لایه اضافی در مقابل سرقت و حملات ورودی به ساختمان ایجاد می‌کند و به دلیل ساختار خود، امکان نفوذ به ساختمان را کاهش می‌دهد.
  • کاهش وزن دیوار: به دلیل ساختار سبک کرتین وال، وزن دیوارهای ساختمان کاهش می‌یابد و در نتیجه مصرف کمتری از مصالح ساختمانی مورد نیاز است.
  • قابلیت طراحی شخصی‌سازی: کرتین وال امکان انتخاب جنس، رنگ و طرح را فراهم می‌آورد و بهبود ظاهر خارجی ساختمان را به دنبال دارد.
  • نصب سریع و آسان: کرتین وال به دلیل وزن کم، نصب سریع‌تری نسبت به دیوارهای سنتی دارد و این باعث کاهش هزینه نصب و نگهداری می‌شود.
  • صرفه‌جویی در مصرف انرژی:کرتین وال به دلیل بهره‌وری بالا از نور طبیعی و عایق‌بندی مناسب، به کاهش هزینه‌های گرمایشی، سرمایشی و نورپردازی کمک می‌کند.
  • مقاومت در برابر لرزش‌ها و فشارهای محیطی: کرتین وال توانایی و مقاومت بالایی در برابر لرزش‌ها، فشارها و عوامل محیطی دارد.

این مزایا باعث می‌شوند که کرتین وال به یک گزینه محبوب برای نمای ساختمان‌های مدرن تبدیل شود.

بیشتر بدانید: قیمت کرتین وال در سال 1403

مزایای به کارگیری لامل آلومینیومی در کرتین وال

همانطور که گفته شد یکی از بهترین مدل از انواع لامل کرتین وال، لامل آلومینیومی است. در سیستم‌های کرتین وال، لامل‌های چوبی و فولادی به دلیل مستعد بودن به خوردگی، ممکن است زودتر از انتظار نیاز به تعویض داشته باشند.

در مقابل، لامل‌های آلومینیومی و آلیاژهای مرتبط به دلیل سبکی و استحکام بالا، همچنین توانایی عالی در جیگ و فیکسچر شدن، مقاومت در برابر رطوبت و هوا را ارائه می‌دهند، که این ویژگی‌ها آن‌ها را به گزینه‌ای مطلوب برای معماران و مهندسین تبدیل کرده است.

شما می توانید برای اطلاعات بیشتر به وبسایت یو پی وی سی پلاس مراجعه کرده و با شماره های موجود بر روی وبسایت تماس بگیرید.

متا: انواع لامل کرتین وال می‌تواند به صورت عمودی (Mullion) و افقی (Transom) در سازه ها نصب و با استفاده از لاستیک‌های ویژه‌ای به نام EPDM، عایق‌بندی می شوند.

This Post Has 0 Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top